Een oplossing op meerdere fronten.

Samen als 1 team, jou een steuntje in rug de bieden:

op weg naar jouw nieuwe levensdoel

Je voelt dat je de verkeerde kant op aan het kantelen bent.

De druk wordt te groot en je vertoont klachten die je niet eerder hebt ervaren.

‘‘Niet elke stap kun je voor uitzetten.’’

Dit gaat niet alleen gepaard met fysiek voelbare klachten, maar ook met de mentale klachten. Dit kantelmoment ga je liever tegen. Juist nu je soms niet zo lekker in je vel zit en je bewust bent van de risico’s die jij neemt;

is het tijd om het juiste pad te kiezen.


De helpende hand zijn. Dat is wat onze teamleden kenmerkt.

 

Wij inventariseren op alle fronten waar je tegenaan loopt. Dat obstakel halen we liever niet uit de weg. We moedigen je aan om dit obstakel te overwinnen en je lessen hieruit te halen.

We gaan samen aan de slag met een duidelijk doel. Dit doel zal meetbaar, voelbaar en goed te benoemen zijn. We gaan hierbij uit van jouw inzichten.

Je bent immers eerlijk tegen je zelf.
— Logisch en Gezond

Follow our journey.

Het begon met een gedachte

Het lichaam bezitten we ons hele leven. Ons hele leven zijn we op zoek naar wat we kunnen bezitten. Ons lichaam kent allerlei emoties die ons sturen.

Vanaf mijn jonge jaren was ik bezig met het menselijk lichaam. Het begon bij de boeken serie ‘‘Er was eens een leven’’. De bijbehorende videobanden heb ik destijds allemaal bekeken. Op mijn computer had ik een spelletje waarmee ik het menselijk lichaam leerde kennen. Voor mijn verjaardag kreeg ik het spel Dokter Bibber. Onbewust is mij al veel bijgebracht over het menselijk lichaam.

Op 8-jarige leeftijd probeerde ik allerlei sporten uit. Ik deed aan basketball, judo en atletiek. Ondanks mijn talent voor judo, koos ik voor de meest veelzijdige sport; atletiek. Jarenlang bleef ik bezig met mijn lichaam. Ik leerde springen, sprinten en werpen. Echter, alle afstanden langer dan 400 meter waren niet voor mij weggelegd. Het werpen en stoten van zwaardere gewichten bleek mij goed te liggen. Ik ontwikkelde mij als krachtsporter, maar bleef altijd veelzijdig trainen. Ik leerde mijn lichaam op alle fronten kennen.

Na een jaartje als student en atleet in Amerika aan Lindenwood Univeristy kwam ik terug in Nederland. Na de studie ‘‘Physical Therapist in Sport’’ wist ik het zeker; Ik word fysiotherapeut. Mijn eerste jaar als student in Nederland liep samen met mijn ontwikkeling tot volwassene. Ik vroeg me de tijds vaker af wat ik wilde bereiken in het leven en wat ik daarvoor moest doen.

Het eindige met een droom

Tijdens mijn periode van zelfontwikkeling wist ik een ding zeker: Ik stop nooit met leren en studeren.

Tijdens mijn eerste stageperiode kwam ik erachter dat een gezond en gebalanceerd leven niet voor iedereen is weggelegd. Hoewel ik vaak een verband zag tussen de klachten en de gehanteerde leefstijl. Voor veel patiënten was dit enkel een streven. Dit doel stond veelal niet op de voorgrond in het behandelplan.

Pas jaren later, nadat ik mijn studie had afgerond, kwam ik weer terug bij het bovengenoemde probleem. Ondertussen was ik op een ander probleem gestuit. In mijn ervaring wordt weinig samenwerking gezocht tussen specialisten op het gebied van revalidatie en leefstijl. Dat ervoor zorgt dat er binnen een behandelperiode alleen aandacht wordt gericht op de fysieke gesteldheid.

Twee andere belangrijke componenten die van invloed kunnen zijn op een herstelproces worden in veel gevallen voorbij gestreefd. Dit komt omdat er binnen een fysiotherapie praktijk niet altijd de juiste kennis aanwezig is. We moeten cliënten en patiënten veel vaker intergraal behandelen.

Hetzelfde probleem doet zich voor op het gebied van ‘Lifestyle-coaching’. Het is een onbeschermde professie die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Dit gaat gepaard met de opmars van de lifestyle-geneeskunde. Juist deze stroming binnen de geneeskunde zorgt ervoor dat er steeds vaker wordt gegrepen naar preventieve maatregelen bij de ontwikkeling van ‘welvaart’-ziekte.

Er is echter ook een knik in de kabel te zien. Vanuit de huisarts wordt een patient naar een diëtist, fysio, personal trainer of psycholoog gestuurd. Desondanks er niet wordt gekozen voor een medicamenteuze behandeling, is een integrale samenwerking binnen een behandeltraject niet aan de orde.

Mijn droom is simpel; Voor iedereen die niet lekker in zijn vel zit; de drempel zo laag mogelijk maken om wel aan een gezondere toekomst te werken. Dit is te realiseren met een samenwerking tussen professionals die allemaal hun steentje bijdragen aan zo een Logisch en Gezond-traject.